Tisk

K – Purland Klobása se sušenými rajčaty

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1361
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Může obsahovat stopy hovězí bílkoviny. Výrobek v přírodním skopovém střevě

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727009633
Typ baleníochranná atmosféra, vanička s folií
Velikost balení480 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso75 %
vepřové sádlo10 %
sušené rajčatové floky3 %
voda
kamenná jedlá sůl jodidovaná (jedlá sůl, jodičnan draselný)
koření
cukr
extrakt koření
skopové střevo
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1029 kJ / 100g
245.76 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky19 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9 g/100g
Sacharidy3 g/100g
z toho cukry2.7 g/100g
Bílkoviny15.5 g/100g
Sůl1.62 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina1.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

viditelné zrno, barva narůžovělá.

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření. a sušených rajčatech. Vůně: jemná, po použitém koření.

Konzistence

měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa; 2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a rozemele
na řezačce, po vychlazení se plní do skopových střev o průměru a přetáčí se na velikost porce, poté se rozdělí na jednotlivé porce, vloží se do vaničky a zabalí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 71  %

Uživatel
Vytvořeno16.02.2019 09:18:56
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.02.2019 09:18:56
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený