Tisk

K – Purland Klobása s hořčičným semínkem

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1359
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním  skopovém střevě. Může obsahovat stopy hovězí bílkoviny.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727010561
Typ baleníochranná atmosféra, vanička s folií
Velikost balení420 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso75 %
vepřové sádlo17 %
hořčičné semínko1.5 %
voda
kamenná jedlá sůl jodidovaná (jedlá sůl, jodičnan draselný)
koření
extrakty koření
aroma
přírodní skopové střívko
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1129 kJ / 100g
269.64 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky23.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny12 g/100g
Sacharidy3.8 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny13.5 g/100g
Sůl1.85 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina3.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: viditelné zrno, barva narůžovělá

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách, Vůně: jemná, po použitém koření.

Konzistence

měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná

 

 

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa; 2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a rozemele
na řezačce, po vychlazení se plní do skopových střev, přetáčí se na velikost porce, poté se rozdělí na jednotlivé porce, vloží se do vaničky a zabalí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 75 %

Uživatel
Vytvořeno15.02.2019 18:23:31
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.02.2019 18:23:31
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený