Tisk

K – Purland klobása s houbami

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1353
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním skopovém střevě. Může obsahovat stopy hovězí bílkoviny. Žampiony nakládané 5%(žampiony, jedlá sůl),

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727008988
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení420 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso72 %
vepřové sádlo18 %
žampiony nakládané5 %
pitná voda6.5 %
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
houbový prášek
směs koření
cukr
dextróza
Přídatné látky
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1142 kJ / 100g
272.75 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky21.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.7 g/100g
Sacharidy6.0 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny15.0 g/100g
Sůl1.46 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

viditelné zrno, barva narůžovělá

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách – žampionech. Vůně: jemná, po použitém koření.

Konzistence

Konzistence: měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a rozemele
na řezačce s otvory 4mm, po vychlazení se plní do skopových střev o průměru 25/27mm a přetáčí se na velikost porce cca 60g, poté se rozdělí na jednotlivé porce a vloží se do vaničky po 7 kusech.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 72 %

Uživatel
Vytvořeno11.02.2019 15:39:29
VytvořilDana Gabrovská
Změněno11.02.2019 15:39:29
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě