Tisk

K – Purland Uzený vepřový ocásek

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1838
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

použitá solicí směs:
jedlá sůl kamenná, stabilizátor E250, cukr, dextróza, škrobový sirup sušený, jodičnan draselný.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód286982
Typ baleníVakuové balení
Velikost balení650 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové ocásky s křížovou kostí97 %
voda
solicí směs
dextróza
cukr
koření
extrakty koření
glukózový sirup
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E250 dusitan sodný
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 415 - Xanthan
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
544 kJ / 100g
129.93 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.45 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny22.5 g/100g
Sůl2.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek zauzen do zlatohnědé barvy. Barva svaloviny na řezu světle růžová bez šedých skvrn, tuk má světlou barvu. Povrchový vzhled zachovalý po anatomické části

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení.

Konzistence

konzistence pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Křížová kost včetně chvostíku a přilehlého masa se sádlem a kůží projde následujícím postupem: Lákování, masírování, tepelné opracování. Výrobek zauzen do zlatohnědé barvy.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 97 %

Uživatel
Vytvořeno10.09.2019 13:45:34
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.09.2019 13:45:34
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený