Tisk

K – Purland Velikonoční klobása s kopřivami

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1418
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727010691
Typ baleníochranná atmosféra, vanička s folií
Velikost balení660 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso67 %
vepřové sádlo20 %
Bio sušené kopřivy0.5 %
voda
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
směs koření
cukr
cibule
vepřové střevo
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
969 kJ / 100g
231.43 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky14.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.6 g/100g
Sacharidy13 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny13.5 g/100g
Sůl1.75 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Viditelné zrno, barva narůžovělá s viditelnými zelenými kopřivami.

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách, Vůně: jemná, po použitém koření

Konzistence

měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a rozemele na řezačce, po vychlazení se plní do vepřových střev a přetáčí se na velikost porce, poté se rozdělí na jednotlivé porce. Výrobek se uloží do misky a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah masa 67 %

Uživatel
Vytvořeno01.03.2019 13:05:39
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.03.2019 13:05:39
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený