Tisk

K – Purland Moravské uzené

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1851
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

použitá solicí směs:
jedlá sůl kamenná, konzervant dusitan sodný, jodičnan draselný.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód286644
Typ balenívakuové balení
Velikost balení0.625 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřová kýta bez kosti90 %
voda
solicí směs
dextróza
cukr
extrakty koření
bramborový škrob
jedlá sůl
sušený glukózový sirup
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E250 dusitan sodný
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 415 - Xanthan
E 301 - Askorbát sodný
E 150d - Amoniak-sulfitový karamel
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
555 kJ / 100g
132.55 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky5.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.9 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny19.5 g/100g
Sůl2.68 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek tmavé barvy. Barva svaloviny na řezu světle růžová bez šedých skvrn, tuk má světlou barvu. Povrchový vzhled zachovalý po anatomické části

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení.

Konzistence

konzistence pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Upravená kýta, bez barevných změn bez zbytků kostí a chrupavek. Surovina je lákována, masírována, namočena v karamelu, tepelně opracována, zauzena, vychlazena, naporcována na jednotlivé porce a zabalena

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 90 %

Uživatel
Vytvořeno10.09.2019 13:41:45
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.09.2019 13:41:45
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený