Tisk

K-Jarmark Dušená šunka výběrová 100g

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1652
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost PRANTL Masný průmysl s.r.o.
Havlíčkovo náměstí 46
39468, Žirovnice
c
Definice balení
EAN kód4049727010509
Typ baleníBaleno v pevné plastové misce s ochrannou atmosférou, výrobek je nakrájen a kalibrován na 100 g porce.
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřová kýta85 %
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
jedlá sůl
kořenící směs
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 300 - Kyselina askorbová
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
336 kJ / 100g
80.25 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.4 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny17 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: výrobek je nakrájen na tenké plátky o průměru 100 mm, v řezu viditelné části masa, barva růžová, typická po použité surovině libového masa, bez zjevných vzduchových dutin.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čerstvá, jemně slaná, typická pro dušenou šunku

Konzistence

Konzistence je pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa
2. celosvalový výrobek
3. bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení

Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu nejsou požadavky definovány,
  • lze vyrábět bez technologického obalu
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

1. příprava suroviny
2. masírování s lákem
3. odležení
4. plnění do plastových obalů
5. vaření v páře
6. chlazení
7. krájení spojené s balením

Uživatel
Vytvořeno12.05.2019 12:20:12
VytvořilDana Gabrovská
Změněno12.05.2019 12:20:12
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg