Tisk

Boni smetanový jogurt jahodový s vanilkovou příchutí

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt zrající v tanku – ochucený (s příchutí)
Číslo cechovní normy2017-07-18-0307
Číslo výrobku2017-07-18-0307/2152
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku
  • smetanový jogurt zrající v tanku ochucen; původ hlavní suroviny – ČR;
  • ovocná složka 15 % (cukr, jahody 35 %, zahušťovadlo: modifikovaný škrob, koncentrát z mrkve, červené řepy a bezinek, aroma).
Předkladatel
Společnost OLMA, a.s.
Pavelkova 597
77900, Olomouc
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593807222123
Typ baleníPP-kelímek, hliníkové víčko
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
smetana
ovocná složka16 %
jogurtová kultura
Přídatné látky
modifikovaný škrob
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
561 kJ / 100g
133.99 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky8.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5 g/100g
Sacharidy12 g/100g
z toho cukry11.5 g/100g
Bílkoviny2.7 g/100g
Sůl0.08 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled a barva: typická pro použitou  ochucující složku

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistá, plná, smetanová , jemně nakyslá typická pro ovoce a vanilku

Konzistence

krémovitá s kousky ovoce – jahod

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko;
Jogurt neobsahuje škrob, želatinu a jiné zahušťující látky;
Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou (neobsahuje konzervační látky, barviva ani aromatické látky);
Živé jogurtové kultury min. 107/1 g na konci doby použitelnosti výrobku;
Obsah jahod 4,5%.

Technologický postup

Příprava a standardizace smetany;
Pasterace;
Vychlazení na teplotu fermentace;
Přídavek jogurtové kultury;
Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách;
Naplnění do spotřebitelského obalu;
Vychlazení skladování v chladu před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:
tuk: min. 8%
pH: méně než 4,5
MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:
Enterobacteriaceae: max. 100/g
Kulturní mikroflora: min. 10 na 7 /g
Listeria monocytogenes: max. 100/g

Uživatel
Vytvořeno13.05.2020 13:37:07
VytvořilDana Gabrovská
Změněno13.05.2020 13:37:07
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený