Tisk

K – Classic Špekáčky 1280g

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové špekáčky
Číslo cechovní normy2018-03-29-0369
Číslo výrobku2018-03-29-0369/1026
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost PRANTL Masný průmysl s.r.o.
Havlíčkovo náměstí 46
39468, Žirovnice
c
Definice balení
EAN kód4049727003341
Typ balenítvrdá miska uzavřená vrchní měkkou fólií, plněna ochrannou atmosférou
Velikost balení1280 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso54 %
hovězí maso26 %
vepřové sádlo
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
kořenící přípravek (sladká paprika, pepř černý, sušená zelenina: česnek, muškátový ořech mletý)
jedlé vepřové střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1590 kJ / 100g
379.75 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky36.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny13.0 g/100g
Sacharidy1.9 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny13.0 g/100g
Sůl1.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: na řezu vychlazeného výrobku barva světle až tmavě růžová, špekové kostky nepravidelně rozložené, vzduchové dutinky v menším rozsahu a mírně vytavený tuk, povrch světle hnědý

Vůně a chuť

příjemná po čerstvé uzenině a koření, přiměřeně slaná a kořeněná, po ohřátí na skusu výrobek šťavnatý

Konzistence

pružná, soudržná

Nadstandardní parametry

Vysoký podíl masa – 80%;
Přírodní vepřové střevo;
Příjemná chuť po klasickém koření;
Jednotlivé kusy oddělené vázáním motouzem.

Technologický postup

Příprava surovin pro výrobu;
Kutrování;
Narážení;
Sušení;
Uzení/Vaření;
Chlazení;
Balení;
Etiketování.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno16.07.2018 15:07:41
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.07.2018 15:07:41
Procesní stav
Procesní stavSchválený