Tisk

K-Jarmark Tradiční špekáčky 2 x 320 g

NázevHodnota
Cechovní normaŠpekáček
Číslo cechovní normy2015-12-22-0054
Číslo výrobku2015-12-22-0054/1651
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost PRANTL Masný průmysl s.r.o.
Havlíčkovo náměstí 46
39468, Žirovnice
c
Definice balení
EAN kód4049727010516
Typ baleníDvě spojené misky z transparentní tvrdé spodní fólie, vrchní fólie s potiskem, baleno v ochranné atmosféře. V každé misce 4 ks výrobků po 80 g, celková váha 640 g.
Velikost balení640 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
hovězí maso38.5 %
vepřové sádlo
pitná voda
vepřové maso17.6 %
škrob
jedlá sůl
sladká paprika
pepř černý
muškátový ořech
sušená zelenina:česnek
jedlé vepřové střívko
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 300 - Kyselina askorbová
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1612 kJ / 100g
385 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky38.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14.0 g/100g
Sacharidy3.0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny9.0 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: povrchová barva je zlatohnědá s přípustným tmavším nebo světlejším odstínem bez zřetelných kouřových skvrn. Na povrchu výrobku jsou přípustné zaschlé kapky šťávy a světlejší plochy v místě dotyku jednotlivých kusů výrobku. Povrch hladký nebo mírně vrásčitý. V řezu je výrobek tmavě růžové barvy, kousky špeku jsou nepravidelně rozloženy. Připouští se drobné měkké kolagenní částice a vzduchové dutinky.

Vůně a chuť

Vůně a chuť příjemná po čerstvé uzenině a použitém koření, přiměřeně slaná.

Konzistence

Konzistence je pružná, pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

1. vyšší obsah masa
2. hovězí nebo vepřová kroužková střeva
3. bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad

Bez použití strojně odděleného masa, drůbežího strojně odděleného masa, rostlinných bílkovin, živočišných bílkovin, zvýrazňovačů chuti.

Zaručená tradiční specialita.

Technologický postup

1. Příprava suroviny
2. Mělnění
3. Plnění do přírodních střev
4. Uzení a tepelné opracování
5. Chlazení
6. Balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno12.05.2019 12:07:31
VytvořilDana Gabrovská
Změněno12.05.2019 12:07:31
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg