Tisk

K-Classic Poličan 750g VB

NázevHodnota
Cechovní normaPoličan
Číslo cechovní normy2016-03-22-0063
Číslo výrobku2016-03-22-0063/1209
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa. hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5;

kořenící přípravek (koření, extrakty koření, dextróza, sušený glukózový sirup, extrakty aceroly)

Předkladatel
Společnost KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
767 01 , Kroměříž
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049729000102
Typ balenívakuově baleno
Velikost balení750 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
kořenící přípravek
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1985 kJ / 100g
474.09 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky42.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15.0 g/100g
Sacharidy2.6 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny22 g/100g
Sůl3.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrchový vzhled: povrch je lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná.
Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, barvy růžově červené, bez shluku tukových nebo libových částic.

Vůně a chuť

Vůně: příjemná, aromatická po použitých surovinách a koření
Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná, na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Konzistence

Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

 vysoký obsah masa;
 povinné zastoupení hovězího masa;
 nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5;
 celkový obsah masa minimálně 140g na 100g hotového výrobku – z toho obsah hovězího masa minimálně 10% hmotnostních;
 bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad.

Technologický postup

1. příprava surovin;
2. mělnění suroviny a míchání díla;
3. plnění;
4. tepelné opracovaní;
5. zrání a sušení;
6. chlazení;
7. balení a etiketování.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah ČSB:16,82 g/100g

Obsah tuku: 42,1 g/100g

 

poměrový parametr obsah tuku/ obsah ČSB: 2,5

Uživatel
Vytvořeno05.09.2019 11:03:20
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.09.2019 11:03:20
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený