Tisk

K-JARMARK Kysané podmáslí 0,5 l

NázevHodnota
Cechovní normaPodmáslí kysané, neochucené
Číslo cechovní normy2017-08-22-0331
Číslo výrobku2017-08-22-0331/1214
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - mléko
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Mlékárna Čejetičky, spol. s r.o.
Nádražní 14
293 01, Mladá Boleslav
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727009046
Typ baleníElopakový karton
Velikost balení0.5 l
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
aroma80 %
mléko19.99 %
mléčné kultury0.01 %
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
152 kJ / 100g
36.3 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.6 g/100g
Sacharidy3.8 g/100g
z toho cukry3.8 g/100g
Bílkoviny3.0 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

obal čistý, neporušený, správně označený

Barva: bílá až s lehce nažloutlým odstínem

Vůně a chuť

čistě mléčná, charakteristická pro výrobek a použitou mlékařskou kulturu, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

Stejnorodá přiměřeně hustá, mírné oddělování syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá  ČCN „Syrové kravské mléko“

Technologický postup

1. Základní ošetření mléka;
2. standartizace;
3. úchova a vychlazení na teplotu fermentace;
4. přídavek kultur;
5. fermentace v řízených podmínkách;
6. po prokysání míchání, vychlazení;
7. stáčení, skupinové balení;
8. skladování v chladu před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno17.07.2019 09:21:20
VytvořilDana Gabrovská
Změněno17.07.2019 09:21:20
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený