Tisk

Junior

NázevHodnota
Cechovní normaJunior salám
Číslo cechovní normy2015-12-22-0058
Číslo výrobku2015-12-22-0058/0546
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MASO UZENINY PÍSEK, a.s.
Novodvorská 1062/12
142 00, Praha 4 - Písnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód290726
Typ baleníplastové střevo uzavřené hliníkovou sponou
Velikost balení2 kg
Složení
vepřové maso
hovězí maso
pitná voda
vepřové kůže
bramborový škrob
jedlá sůl
směs koření
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 300 - Kyselina askorbová
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1242 kJ / 100g
296.63 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky28 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.5 g/100g
Sacharidy0.8 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny11.3 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek masově růžové barvy, jemně vypracovaný. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou přípustné. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled povrch má vzhled podle použitého obalového materiálu. V kouři prostupném obalu je povrch mírně vrásčitý, v plastovém obalu je hladký a plný.

Vůně a chuť

Chuť jemně kořeněná, přiměřeně slaná, výrobek je na skusu křehký, Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření

Konzistence

pružná, soudržná

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa,
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení ,

Technologický obal: Plastové nebo kouři prostupné obaly

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno10.09.2019 11:06:23
VytvořilLenka Kvaltýnová
Změněno10.09.2019 11:06:23
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g