Jogurt stracciatella 400 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Jogurt zrající v tanku – ochucený (s příchutí) |
Číslo cechovní normy | 2017-07-18-0307 |
Číslo výrobku | 2017-07-18-0307/1862 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý |
Charakteristika výrobku | Ochucený jogurt je kysaný mléčný výrobek., získaný standardizací, pasterací, zakysáním, zráním a přidáním ochucující složky. Ochucený jogurt obsahuje minimálně 2,5 % hmotnostních tuku v bílé hmotě. Ochucující složka stracciatella – cukr, pitná voda,kousky čokolády 12 % – kakaová hmota, kakaové máslo, cukr- modifikovaný kukuřičný škrob, aroma, regulátor kyselosti: kyselina citronová stabilizátor: pektiny) |
Předkladatel | |
Společnost | Ekomilk a.s. Příborská 818 738 37, Frýdek-Místek Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594033402044 |
Typ balení | kelímek PET, ALU víčko |
Velikost balení | 400 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
mléko | |
ochucující složka | 24 % |
sušené odstředěné mléko | 2 % |
jogurtová kultura | 0.011 % |
kultura Bifidobacterium BB12 a Lactobacillus acidophilus LA5 | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
516 kJ / 100g | |
123.24 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 4.4 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 2.4 g/100g | Sacharidy | 17.5 g/100g | z toho cukry | 17.1 g/100g | Bílkoviny | 3.3 g/100g | Sůl | 0.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Barva odpovídající ochucující složce stracciatell, viditelné kousky čokolády. |
Vůně a chuť | Vůně charakteristická po použité kultuře, bez cizích příchutí a pachů, chuť jogurtová s příchutí čokolády. |
Konzistence | stejnorodá, krémovitá, přímeně hustá, mírné oddělování syrovátky není na závadu. |
Nadstandardní parametry | mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, |
Technologický postup | Standardizace smetanové směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah mléčného tuku minimálně 2,7 %; obsah sušiny minimálně 17 %; kyselost před expedicí: pH 3,9 – 4,5; |
Uživatel | |
Vytvořeno | 28.08.2019 13:51:28 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 28.08.2019 13:51:28 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |