Tisk

Jogurt stracciatella 400 g

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt zrající v tanku – ochucený (s příchutí)
Číslo cechovní normy2017-07-18-0307
Číslo výrobku2017-07-18-0307/1862
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku

Ochucený jogurt je kysaný mléčný výrobek., získaný standardizací, pasterací, zakysáním, zráním a přidáním ochucující složky. Ochucený jogurt obsahuje minimálně 2,5 % hmotnostních tuku v bílé hmotě.

Ochucující složka stracciatella – cukr, pitná voda,kousky čokolády 12 % – kakaová hmota, kakaové máslo, cukr- modifikovaný kukuřičný škrob, aroma, regulátor kyselosti: kyselina citronová stabilizátor: pektiny)

Předkladatel
Společnost Ekomilk a.s.
Příborská 818
738 37, Frýdek-Místek
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594033402044
Typ baleníkelímek PET, ALU víčko
Velikost balení400 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
ochucující složka24 %
sušené odstředěné mléko2 %
jogurtová kultura0.011 %
kultura Bifidobacterium BB12 a Lactobacillus acidophilus LA5
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
516 kJ / 100g
123.24 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky4.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.4 g/100g
Sacharidy17.5 g/100g
z toho cukry17.1 g/100g
Bílkoviny3.3 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva odpovídající ochucující složce stracciatell, viditelné kousky čokolády.

Vůně a chuť

Vůně charakteristická po použité kultuře, bez cizích příchutí a pachů, chuť jogurtová s příchutí čokolády.

Konzistence

stejnorodá, krémovitá, přímeně hustá, mírné oddělování syrovátky není na závadu.

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,
jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky;
mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky;
četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 10 na 7 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.

Technologický postup

Standardizace smetanové směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah mléčného tuku minimálně 2,7 %; obsah sušiny minimálně 17 %; kyselost před expedicí: pH 3,9 – 4,5;
Listeria monocytogenes při pH pos hodnotou 4,4 je počet 100 KTJ/g;
při pH nad hodnotu 4,4 je počet 100 KTJ/g pro produkty uvedené na trh během doby udržitelnosti; nepřítomnost ve 25 g před opuštěním provozovny.

Uživatel
Vytvořeno28.08.2019 13:51:28
VytvořilDana Gabrovská
Změněno28.08.2019 13:51:28
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě