Tisk
Jogurt bílý
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Jogurt bílý zrající v tanku |
Číslo cechovní normy | 2016-02-2-0099 |
Číslo výrobku | 2016-02-2-0099/1338 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - smetana tekutá - smetana ke šlehání |
Charakteristika výrobku | Původ suroviny – Česká republika |
Předkladatel | |
Společnost | Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94 586 01, Jihlava Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594006320184 |
Typ balení | kartonový obal elopak |
Velikost balení | 1.0 l |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
pasterované mléko | |
sušené mléko | |
čisté mlékárenské kultury | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
257 kJ / 100g | |
61.38 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 3.5 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 2.3 g/100g | Sacharidy | 3.5 g/100g | z toho cukry | 3.5 g/100g | Bílkoviny | 4.0 g/100g | Sůl | 0.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: bílá až nažloutlá po mléce |
Vůně a chuť | Chuť: příjemně nakyslá, jogurtová |
Konzistence | jemně krémová, homogenní |
Nadstandardní parametry | syrové mléko odpovídá cechovní normě 2016-03-18-0127 |
Technologický postup | Syrové kravské mléko se standardizuje na obsah tuku 1,5%, následně se pasteruje a přidávají se jogurtové kultury. Po prokysání se plní do kartonových obalů PURE-PAK a chladí se. Skladuje se při teplotě +2 až +8 °C. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 25.08.2020 17:53:14 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 25.08.2020 17:53:14 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |