Tisk

Jogurt bílý

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt bílý zrající v tanku
Číslo cechovní normy2016-02-2-0099
Číslo výrobku2016-02-2-0099/1338
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetana tekutá - smetana ke šlehání
Charakteristika výrobku

Původ suroviny – Česká republika

Předkladatel
Společnost Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
586 01, Jihlava
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594006320184
Typ baleníkartonový obal elopak
Velikost balení1.0 l
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
pasterované mléko
sušené mléko
čisté mlékárenské kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
257 kJ / 100g
61.38 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.3 g/100g
Sacharidy3.5 g/100g
z toho cukry3.5 g/100g
Bílkoviny4.0 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: bílá až nažloutlá po mléce

Vůně a chuť

Chuť: příjemně nakyslá, jogurtová
Vůně: příjemně nakyslá, jogurtová, čistá vůně po použité kultuře, bez cizích pachů

Konzistence

jemně krémová, homogenní

Nadstandardní parametry

syrové mléko odpovídá cechovní normě 2016-03-18-0127
žádné přidané aditivní látky a složky
obsah živých kultur min. 10 na 6 v 1 g.

Technologický postup

Syrové kravské mléko se standardizuje na obsah tuku 1,5%, následně se pasteruje. Skladuje se při teplotě +2 až +8 °C. Plní se do kartonových obalů PURE-PAK.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.02.2019 10:15:24
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.02.2019 10:15:24
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený