Tisk

Jogurt bílý smetanový 1 kg BONI

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt bílý zrající v tanku
Číslo cechovní normy2016-02-2-0099
Číslo výrobku2016-02-2-0099/1372
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku

upřesnění energetické hodnoty:

na obale je uvedena energetická hodnota v kcal: 120 kcal/100g

Předkladatel
Společnost Mlékárna Stříbro s. r. o.
Revoluční 845
349 01, Stříbro
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595121832477
Typ baleníplastový kbelík
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
smetana
jogurtová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
498 kJ / 100g
118.94 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky10.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.1 g/100g
Sacharidy4.1 g/100g
z toho cukry4.1 g/100g
Bílkoviny3.2 g/100g
Sůl0.11 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva přirozeně bílá až nažloutlá po mléce a smetaně.

Vůně a chuť

Chuť příjemně nakyslá, jogurtová.
Vůně čistá po použité kultuře.

Konzistence

Smetanový jogurt krémovité konzistence, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu.

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,
jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky;
mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky;
četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.

Technologický postup

Standardizace smetanové směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno25.08.2020 11:27:44
VytvořilDana Gabrovská
Změněno25.08.2020 11:27:44
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g