Tisk

K-Jarmark jogurt bílý smetanový, 1 kg

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt bílý zrající v tanku
Číslo cechovní normy2016-02-2-0099
Číslo výrobku2016-02-2-0099/1859
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku

Smetanový jogurt, vyrobený z českého mléka

Předkladatel
Společnost Mlékárna Stříbro s. r. o.
Revoluční 845
349 01, Stříbro
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727009060
Typ baleníPP kbelík, přivařené víčko, převlečné plastové víčko
Velikost balení1 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
smetana
sušené mléko
mléčná bílkovina
jogurtová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
498 kJ / 100g
118.94 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky10.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva přirozeně bílá až nažloutlá po mléce a smetaně.

Vůně a chuť

Chuť příjemně nakyslá, jogurtová.
Vůně čistá po použité kultuře.

Konzistence

Smetanový jogurt krémovité konzistence, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu.

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,
jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky;
mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky;
četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.

Technologický postup

Standardizace smetanové směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku 10,1 g/100 g;
4,0 – 4,5 pH;
Salmonella, Listeria monocytogenes, Enterobacteriaceae, Plísně a kvasinky 0 KTJ / g

Uživatel
Vytvořeno21.10.2019 16:01:27
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.10.2019 16:01:27
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený