Tisk

Jogurt bílý KAPUCÍN 125g

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt bílý zrající v tanku
Číslo cechovní normy2016-02-2-0099
Číslo výrobku2016-02-2-0099/0412
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Bohušovická mlékárna, a.s.
Na Pláni 1997/41
150 00, Praha 5
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594001244539
Typ baleníkelímek plastový s krycím AL-víčkem
Velikost balení125 g
Složení
mléko plnotučné 3,5%95 až 96 g/100g
sušené odstředěné mléko2 až 3 g/100g
sušený koncentrát syrovátkových bílkovin WPC801 až 2 g/100g
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
317 kJ / 100g
75.71 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.1 g/100g
Sacharidy6.1 g/100g
z toho cukry6.1 g/100g
Bílkoviny5 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: přirozeně bílá až nažloutlá po mléce a smetaně

Vůně a chuť

chuť: příjemně nakyslá, jogurtová, čistá vůně po použité kultuře

Konzistence

jemně krémová, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko„;

jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky, mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou;

nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku;

Technologický postup
  1. příprava mléčné (smetanové) směsi
  2. pasterace
  3. vychlazení na teplotu fermentace
  4. přídavek jogurtové kultury
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno09.09.2017 14:36:14
VytvořilJan Jarmar
Změněno09.09.2017 14:36:14
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g