Tisk
Kefírové mléko
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Kefírové mléko |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0333 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0333/1339 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - smetana tekutá - smetana ke šlehání |
Charakteristika výrobku | Původ suroviny – Česká republika |
Předkladatel | |
Společnost | Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94 586 01, Jihlava Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594006321372 |
Typ balení | kartonový obal PURE PAK |
Velikost balení | 0.5 l |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
pasterované mléko | |
čisté mlékárenské kultury | |
kvasinky | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
159 kJ / 100g | |
37.97 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 2 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.6 g/100g | Sacharidy | 4.1 g/100g | z toho cukry | 4.1 g/100g | Bílkoviny | 3.1 g/100g | Sůl | 0.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: bílá až nažloutlá po mléce |
Vůně a chuť | Chuť: příjemně nakyslá, kefírová, |
Konzistence | Konzistence: polotekutá až tekutá, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu |
Nadstandardní parametry | syrové mléko odpovídá cechovní normě 2016-03-18-0127; |
Technologický postup | Syrové mléko se standardizuje a pasteruje, chladí se na teplotu fermentace a zakysá, Po prokysání se kefírové mléko promíchá a čerpá na plnění. Stáčí se do recyklovatelných kartonových obalů „PURE PAK“ v objemu 500ml. Skladuje se při teplotě od +2 do +8°C. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 07.02.2019 10:20:58 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 07.02.2019 10:20:58 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |