Tisk

BONI tvaroh tučný 250 g

NázevHodnota
Cechovní normaTvaroh tučný
Číslo cechovní normy2016-09-06-0148
Číslo výrobku2016-09-06-0148/1417
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - měkký tvaroh tučný
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803615264
Typ baleníplastový kelímek uzavřený hliníkovým víčkem
Velikost balení250 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
tvaroh(mléko, mlékařské kultury)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
532 kJ / 100g
127.06 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky9.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.9 g/100g
Sacharidy3.2 g/100g
z toho cukry3.2 g/100g
Bílkoviny8.5 g/100g
Sůl0.09 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva bílá až smetanová

Vůně a chuť

chuť a vůně: jemně mléčně kyselá, bez cizích příchutí
a pachů

Konzistence

jemná, krémovitá, hladká;
přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka;
mírné uvolnění syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

mléko je vyrobeno ze syrového mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko;
obsah sušiny min. 20 %, obsah tuku v sušině min. 38 %.

Technologický postup

Příprava mléka ( pasterace) → přídavek kultury a syřidla → srážení → oddělení sraženiny a syrovátky odstředivkovým procesem → standardizace tvarohu smetanou → plnění do obalů→ vychlazení → skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.03.2019 10:12:20
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.03.2019 10:12:20
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený