Tisk

Jihočeský tvaroh polotučný bez laktózy 250 g

NázevHodnota
Cechovní normaTvaroh polotučný
Číslo cechovní normy2016-09-06-0146
Číslo výrobku2016-09-06-0146/1250
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - měkký tvaroh jemný polotučný
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803614137
Typ baleníplastový kelímek uzavřený hliníkovým víčkem
Velikost balení250 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
smetana
mlékařské kultury
enzym laktáza
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
397 kJ / 100g
94.82 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky4.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.9 g/100g
Sacharidy3.6 g/100g
z toho cukry3.6 g/100g
Bílkoviny10.9 g/100g
Sůl0.09 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva bílá až smetanová

Vůně a chuť

chuť a vůně: jemně mléčně kyselá, bez cizích příchutí
a pachů

Konzistence

jemná, krémovitá, hladká;
přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka;
mírné uvolnění syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

mléko je vyrobeno ze syrového mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko;
obsah sušiny min. 18 %

Technologický postup

Příprava mléka ( pasterace) → přídavek kultury, syřidla a enzymu → srážení → oddělení sraženiny a syrovátky odstředivkovým procesem → standardizace tvarohu smetanou → plnění do obalů→ vychlazení → skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny minimálně 18 %. Obsah laktózy méně než 0,01 g/100g.

Uživatel
Vytvořeno26.06.2019 18:36:30
VytvořilDana Gabrovská
Změněno26.06.2019 18:36:30
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený