Tisk

Romadur 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaPřírodní sýr měkký zrající pod mazem
Číslo cechovní normy2015-12-22-0034
Číslo výrobku2015-12-22-0034/0691
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803313047
Typ baleníhliníková folie polepená papírem
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Romadur
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
Přídatné látky
E 160 b - Annato, bixin, norbixin
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1140 kJ / 100g
272.27 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny13.0 g/100g
Sacharidy1.5 g/100g
z toho cukry1.5 g/100g
Bílkoviny22.0 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva na řezu smetanově až sýrově žlutá;
povrch s narůžovělým až červenohnědým mazem

Vůně a chuť

mléčně nakyslá, příjemně slaná, až ostře pikantní, vůně charakteristická po kulturách

Konzistence

jemná, pružná, měkká až výrazně měkká

Nadstandardní parametry

– mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“;
– obsah sušiny min. 43 %;
– bez konzervantů.

Technologický postup

 

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení  →zrání při řízených podmínkách s aplikací mazové kultury na povrch sýra→balení do spotřebitelských obalů → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno04.12.2017 13:39:06
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.12.2017 13:39:06
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený