Tisk
Jihočeský syreček 90 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Přírodní sýr poloměkký zrající pod mazem |
Číslo cechovní normy | 2020-06-12-0475 |
Číslo výrobku | 2020-06-12-0475/2221 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | MADETA a.s. Rudolfovská 246/83 370 01, České Budějovice Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8593803313214 |
Typ balení | hliníková folie polepená papírem |
Velikost balení | 90 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
mléko | |
jedlá sůl | |
mlékařské kultury | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
570 kJ / 100g | |
136.14 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 0.5 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.3 g/100g | Sacharidy | 1.3 g/100g | z toho cukry | 1.3 g/100g | Bílkoviny | 32.0 g/100g | Sůl | 2.8 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Barva: na řezu smetanově žlutá |
Vůně a chuť | mléčně nakyslá, příjemně slaná, až ostře pikantní, vůně charakteristická po kulturách |
Konzistence | jemná, pružná, podle stupně zralosti |
Nadstandardní parametry | – mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“; – bez konzervačních látek, bez přídatných láte. |
Technologický postup |
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení →zrání při řízených podmínkách s aplikací mazové kultury na povrch sýra→balení do spotřebitelských obalů → expedice |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.07.2020 19:36:51 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.07.2020 19:36:51 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Ocenění a značky kvality | |
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |