Tisk

Jihočeský Nature jahodový jogurt bez laktózy (<0,01 g/100 g)

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt zrající v tanku – ochucený (s příchutí)
Číslo cechovní normy2017-07-18-0307
Číslo výrobku2017-07-18-0307/1787
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku

obsah laktózy: <0,01 g/100 g. jahodová složka:cukr, jahody 44 %, voda, barvicí koncentrát z černé mrkve, přírodní aroma, citrónový koncentrát.

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803122458
Typ balení Plastový kelímek s papírovým přebalem uzavřený hliníkovým víčkem o hmotnosti
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
jahodová složka17 %
enzym laktáza
sušené mléko
jogurtové kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
448 kJ / 100g
107 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.6 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.7 g/100g
Sacharidy16.0 g/100g
z toho cukry15.5 g/100g
Bílkoviny4.7 g/100g
Sůl0.13 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

jogurtová hmota – mléčně bílá až smetanová.

Vůně a chuť

chuť a vůně: jogurtová hmota -čistá, jogurtová, mírně nasládlá , po zamíchání po jahodové složce.
konzistence: jemně krémovitá, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Konzistence

konzistence: jemně krémovitá, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

mléčná složka odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
základní mléčná hmota neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu;
obsah jahody ve finálním výrobku splňuje požadavek min. 4,5 %;
ochucující složka neobsahuje barviva a regulátory kyselosti.

Technologický postup

Příprava mléčné směsi → pasterace → vychlazení na teplotu fermentace → přídavek jogurtové kultury a enzymu laktáza → fermentace za řízených podmínek → plnění do spotřebitelských obalů s předdávkováním jahodové složky na dno kelímků → vychlazení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno26.06.2019 18:49:49
VytvořilDana Gabrovská
Změněno26.06.2019 18:49:49
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený