Jihočeský Nature bílý jogurt s nízkým obsahem laktózy 150 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Jogurt bílý zrající v tanku |
Číslo cechovní normy | 2016-02-2-0099 |
Číslo výrobku | 2016-02-2-0099/0690 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | MADETA a.s. Rudolfovská 246/83 370 01, České Budějovice Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8593803121611 |
Typ balení | plastový kelímek uzavřen hliníkovým víčkem |
Velikost balení | 150 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
mléko | |
sušené mléko | |
jogurtové kultury | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
336 kJ / 100g | |
80.25 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 3.1 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 2.0 g/100g | Sacharidy | 7.0 g/100g | z toho cukry | 7.0 g/100g | Bílkoviny | 6.0 g/100g | Sůl | 0.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: přirozeně bílá až nažloutlá po mléce |
Vůně a chuť | chuť a vůně: příjemně nakyslá, jogurtová, čistá vůně po použité kultuře |
Konzistence | jemně krémová, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu |
Nadstandardní parametry | mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“; |
Technologický postup |
Příprava mléka ( pasterace) → přídavek jogurtové kultury a enzymu laktáza → fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách→ plnění do obalů→ vychlazení → skladování před expedicí;Laktóza byla šetrným způsobem rozložena na glukózu a galaktózu. Enzym laktáza je v konečném výrobku inaktivován.
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 19.12.2018 09:53:56 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 19.12.2018 09:53:56 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Ocenění a značky kvality | |
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |