Tisk

Jihočeský Nature bílý jogurt 380 g

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt bílý zrající v tanku
Číslo cechovní normy2016-02-2-0099
Číslo výrobku2016-02-2-0099/0689
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803121468
Typ baleníplastový kelímek uzavřen hliníkovou folií
Velikost balení380 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
sušené mléko
jogurtové kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
336 kJ / 100g
80.25 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.0 g/100g
Sacharidy7.0 g/100g
z toho cukry7.0 g/100g
Bílkoviny6.0 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: přirozeně bílá až nažloutlá po mléce

Vůně a chuť

chuť a vůně: příjemně nakyslá, jogurtová, čistá vůně po použité kultuře

Konzistence

jemně krémová, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“;
jogurt neobsahuje škrob, želatinu, zahušťující látky;
mléko není nahrazeno nemléčnou složkou;
neobsahuje konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 10 na7 na
1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku

Technologický postup

Přípravamléka ( pasterace) → přídavek jogurtové kultury→ fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách→ plnění do obalů→ vychlazení → skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.12.2017 08:52:08
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.12.2017 08:52:08
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený