Tisk
Jihočeský Eidam uzený 44 % – plátky 100 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Sýry eidamského typu uzené (s různými obsahy tuku a sušiny) |
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0020 |
Číslo výrobku | 2015-12-22-0020/0529 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | MADETA a.s. Rudolfovská 246/83 370 01, České Budějovice Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8593803326276 |
Typ balení | Plastová vanička |
Velikost balení | 100 g |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
mléko | |
mlékárenské kultury - směs mezofilních kultur | |
jedlá sůl | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
1442 kJ / 100g | |
344.4 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 26 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 17 g/100g | Sacharidy | 1.2 g/100g | z toho cukry | 1.2 g/100g | Bílkoviny | 27 g/100g | Sůl | 1.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | povrch sýra: barva po uzení, případná struktura po síťce či sítu, barva sýra na řezu: smetanově až sýrově žlutá |
Vůně a chuť | čistá, mléčná, jemně nakyslá, výrazná po uzení, bez cizích pachů |
Konzistence | celistvá, pružná, připouští se menší počet ok, bez trhlinek |
Nadstandardní parametry | surovina odpovídá cechovní normě „,Sýr eidamského typu“,. Sýr musí projít procesem uzení na bázi nedokonalého spalování dřeva, nesmí obsahovat kouřové aroma, obsah PAH: 1,0 μg/kg pro benzo[a]pyren a 10,0 μg/kg pro sumu benzo[a]pyrenu, benzo[a]anthracenu, benzo[b]fluoranthenu a chrysenu. |
Technologický postup | 1. standardizace mléka; |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 19.12.2018 08:36:01 |
Vytvořil | Alena Kotašková |
Změněno | 19.12.2018 08:36:01 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Ocenění a značky kvality | |
Klasa | |
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |