Tisk

Karlova Koruna Eidam uzený 44 % plátky 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaSýry eidamského typu uzené (s různými obsahy tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0020
Číslo výrobku2015-12-22-0020/1409
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803328522
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
mlékárenské kultury - směs mezofilních kultur
jedlá sůl
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1442 kJ / 100g
344.4 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky26 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny17 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny27 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

povrch sýra: barva po uzení, případná struktura po síťce či sítu,

barva sýra na řezu: smetanově až sýrově žlutá

Vůně a chuť

čistá, mléčná, jemně nakyslá, výrazná po uzení, bez cizích pachů

Konzistence

celistvá, pružná, připouští se menší počet ok, bez trhlinek

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá cechovní normě „,Sýr eidamského typu“,. Sýr musí projít procesem uzení na bázi nedokonalého spalování dřeva, nesmí obsahovat kouřové aroma, obsah PAH: 1,0 μg/kg pro benzo[a]pyren a 10,0 μg/kg pro sumu benzo[a]pyrenu, benzo[a]anthracenu, benzo[b]fluoranthenu a chrysenu.

Technologický postup

1. standardizace mléka;
2. zpracování sýřeniny;
3. napouštění sýrového zrna do forem;
4.lisování;
5. solení;
6. zrání;
7. uzení;
8. plátkování;
9. balení a expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno28.02.2019 19:52:06
VytvořilDana Gabrovská
Změněno28.02.2019 19:52:06
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený