Tisk

Jihočeský Eidam 30 % – výkroj cca 3 kg

NázevHodnota
Cechovní normaSýry eidamského typu (s různým obsahem tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0019
Číslo výrobku2015-12-22-0019/0339
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód296139
Typ baleníPlastový sáček
Velikost balení3 kg
Způsob distribuce výrobkutest Způsob distribuce výrobku
Obrázky
eidam-30-výkroj
Složení
mléko
mlékárenské kultury - směs mezofilních kultur
syřidlo
jedlá sůl
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1105 kJ / 100g
263.91 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny29 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá

Vůně a chuť

čistá, mléčná, jemně nakyslá, bez cizích pachů

Konzistence

celistvá, pružná, připouští se menší počet ok bez trhlinek

Nadstandardní parametry
  • Stáří mléka před zpracováním max. 48 hodin
  • Obsah sušiny: min. 49 %
  • Minimální doba zrání 3 týdny v chladu
Technologický postup
  1. standardizace mléka a sýření,
  2. zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
  3. napouštění sýrového zrna do forem
  4. lisování
  5. solení
  6. balení
  7. zrání
  8. popřípadě porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava a balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno18.12.2018 15:44:21
VytvořilAlena Kotašková
Změněno18.12.2018 15:44:21
ZměnilJakub Rainisch
Ocenění a značky kvality
Klasa05.04.2017
Regionální potravina
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený