Tisk

Gouda 48 % – výkroj cca 3 kg

NázevHodnota
Cechovní normaSýry typu Gouda
Číslo cechovní normy2019-09-05-0443
Číslo výrobku2019-09-05-0443/2196
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód296380
Typ baleníPlastový sáček
Velikost balení3 kg
Způsob distribuce výrobkutest Způsob distribuce výrobku
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
Přídatné látky
E 160 a - Karoteny
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1441 kJ / 100g
344.16 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny18.0 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny25 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: jemně žlutá

Vůně a chuť

čistá, mléčná, jemně nakyslá , bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

celistvá, pružná, připouští se menší počet ok bez trhlinek

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“;
Obsah tuku v sušině min. 48 %;
Minimální doba zrání 4 týdny při řízené teplotě.

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání → balení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno05.06.2020 10:14:53
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.06.2020 10:14:53
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa05.04.2017
Regionální potravina
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený