Tisk

Lipánek jemný sýr 30 % plátky 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaSýry eidamského typu (s různým obsahem tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0019
Číslo výrobku2015-12-22-0019/2199
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803328928
Typ baleníPlastová vanička o hmotnosti 100 g
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkutest Způsob distribuce výrobku
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1105 kJ / 100g
263.91 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.5 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny29 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: smetanově až sýrově žlutá

Vůně a chuť

čistá, mléčná, jemně nakyslá , bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

celistvá, pružná, na řezu se  připouští  menší počet ok.

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“
Obsah sušiny min. 50 %
Minimální doba zrání 3 týdny při řízené teplotě

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání → balení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno05.06.2020 10:23:09
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.06.2020 10:23:09
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa05.04.2017
Regionální potravina
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený