Tisk

Jihočeský Eidam 30 % – plátky 100g

NázevHodnota
Cechovní normaSýry eidamského typu (s různým obsahem tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0019
Číslo výrobku2015-12-22-0019/0527
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803326252
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení100 g
KalibrovánoBalení je kalibrováno.
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
3D platky 30%
Složení
mléko
mlékárenské kultury - směs mezofilních kultur
jedlá sůl
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1105 kJ / 100g
263.91 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny29 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
mononenasycené mastné kyseliny (monoenové mastné kyseliny)
polyalkoholy
polynenasycené mastné kyseliny (polyenové mastné kyseliny)
škrob
vláknina
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá

Vůně a chuť

čistá, mléčná, jemně nakyslá, bez cizích pachů

Konzistence

celistvá, pružná, připouští se menší počet ok bez trhlinek

Nadstandardní parametry

Stáří mléka před zpracováním max. 48 hodin Obsah sušiny: min. 49 % Minimální doba zrání 3 týdny v chladu

Technologický postup

1.standardizace mléka a sýření,
2.zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
3.napouštění sýrového zrna do forem
4.lisování
5.solení
6.balení
7.zrání
8.popřípadě porcování, plátkování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno18.12.2018 15:53:23
VytvořilAlena Kotašková
Změněno18.12.2018 15:53:23
ZměnilJakub Rainisch
Ocenění a značky kvality
Klasa05.04.2017
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený