Tisk

Jihočeský Eidam 30 % – plátky 100g

NázevHodnota
Cechovní normaSýry eidamského typu (s různým obsahem tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0019
Číslo výrobku2015-12-22-0019/0527
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803326252
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení100 g
KalibrovánoBalení je kalibrováno.
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
3D platky 30%
Složení
mléko
mlékárenské kultury - směs mezofilních kultur
jedlá sůl
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1105 kJ / 100g
263.91 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.5 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny29 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
mononenasycené mastné kyseliny (monoenové mastné kyseliny)
polyalkoholy
polynenasycené mastné kyseliny (polyenové mastné kyseliny)
škrob
vláknina
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá

Vůně a chuť

čistá, mléčná, jemně nakyslá, bez cizích pachů

Konzistence

celistvá, pružná, připouští se menší počet ok bez trhlinek

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Obsah sušiny min. 49 %.
Minimální doba zrání 3 týdny při řízené teplotě.

Technologický postup

1.standardizace mléka a sýření,
2.zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
3.napouštění sýrového zrna do forem
4.lisování
5.solení
6.balení
7.zrání
8.popřípadě porcování, plátkování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno10.06.2020 14:08:57
VytvořilAlena Kotašková
Změněno10.06.2020 14:08:57
ZměnilJakub Rainisch
Ocenění a značky kvality
Klasa05.04.2017
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g