Tisk

Jihočeský Eidam 20 % – výkroj cca 3 kg

NázevHodnota
Cechovní normaSýry eidamského typu (s různým obsahem tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0019
Číslo výrobku2015-12-22-0019/0532
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód297585
Typ baleníPlastový sáček
Velikost balení3 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
eidam-20-výkroj
Složení
mléko
mlékárenské kultury - směs mezofilních kultur
jedlá sůl
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
993 kJ / 100g
237.16 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.2 g/100g
Sacharidy2.5 g/100g
z toho cukry2.5 g/100g
Bílkoviny32 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá

Vůně a chuť

čistá, mléčně sýrová, jemně nakyslá, přiměřeně slaná, bez cizích pachů

Konzistence

celistvá, pružná, připouští se menší počet ok, bez trhlinek

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „ Syrové kravské mléko“;
Obsah sušiny min. 48 %;
Minimální doba zrání – 3 týdny při řízené teplotě.

Technologický postup
  1. standardizace mléka a sýření,
  2. zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
  3. napouštění sýrového zrna do forem
  4. lisování
  5. solení
  6. balení
  7. zrání
  8. popřípadě porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava a balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno13.11.2017 11:49:40
VytvořilAlena Kotašková
Změněno13.11.2017 11:49:40
ZměnilJakub Rainisch
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený