Tisk

Jihočeský Eidam 30 % – bloček 300 g

NázevHodnota
Cechovní normaSýry eidamského typu (s různým obsahem tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0019
Číslo výrobku2015-12-22-0019/1996
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803326184
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení300 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
12376
Složení
mléko
mlékárenské kultury - směs mezofilních kultur
jedlá sůl
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1105 kJ / 100g
263.91 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.5 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny29 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: smetanově až sýrově žlutá

Vůně a chuť

chuť a vůně: čistá, mléčně sýrová, jemně nakyslá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

konzistence: celistvá, pružná, na řezu se připouští menší počet ok

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „ Syrové kravské mléko“;
Obsah sušiny min. 49 %;
Minimální doba zrání – 3 týdny při řízené teplotě.

Technologický postup
  1. standardizace mléka a sýření,
  2. zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
  3. napouštění sýrového zrna do forem
  4. lisování
  5. solení
  6. balení
  7. zrání
  8. popřípadě porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava a balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno20.12.2019 11:43:16
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.12.2019 11:43:16
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený