Tisk

Jihočeský Cottage – mango chilli 150 g

NázevHodnota
Cechovní normaCottage ochucený
Číslo cechovní normy2019-02-26-0421
Číslo výrobku2019-02-26-0421/1487
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající
Charakteristika výrobku

Sýr obsahuje vysoký podíl bílkovin, neobsahuje žádné přídatné látky.
Mangová složka (mango 50 %, voda, cukr, jedlá sůl, paprika, cibule, chilli 1 %, extrakt z mrkve, aroma),

Původ surovin:

mléko ČR;
smetana ČR;
jedlá sůl EU.

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803311461
Typ baleníPlastový kelímek o hmotnosti 150 g uzavřený hliníkovým víčkem a převlečným víčkem.
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
smetana16 %
mangová složka16 %
mlékařské kultury
jedlá sůl
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
528 kJ / 100g
126.1 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky6.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.0 g/100g
Sacharidy8.5 g/100g
z toho cukry8.0 g/100g
Bílkoviny9.5 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: sýrové zrno obalené ve smetaně se zeleninovou složkou na dně kelímku;
barva: sýrová hmota bílá až smetanová, po zamíchání po ochucující složce.

Vůně a chuť

chuť a vůně: jemně mléčně kyselá, po mangové složce

Konzistence

konzistence: sýr jemný hrudkovitý, smetana tekutá, postupně houstnoucí přirozeným prokysáním
přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka,mírné uvolnění syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

mléko je vyrobeno ze syrového mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko
použití výhradně nezakysané vychlazené smetany
sýrová hmota bez přídatných látek
ochucující složka – bez barviv a konzervantů

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → míchání sýrového zrna se smetanou → plnění do kelímků na mangovou složku → skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny: 21 %;
Obsah tuku: min. 5 %.
Mikrobiolog. požadavky:
Listeria monocytogenes neg/25 g;
Escherichia coli < 100 KTJ/g;
Koagulázopozit. stafylokoky < 100 KTJ.

Uživatel
Vytvořeno21.03.2019 18:52:04
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.03.2019 18:52:04
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený