Tisk

Jihočeský Cottage bez příchuti

NázevHodnota
Cechovní normaCottage
Číslo cechovní normy2016-03-22-0158
Číslo výrobku2016-03-22-0158/0699
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající
Charakteristika výrobku

Jihočeský Cottage bez příchuti je čerstvý sýr ve smetaně, který je vyráběn jediným výrobcem na území ČR.
Na výrobu sýra se používá nezakysaná tekutá smetana na rozdíl od konkurenčních sýrů z Německa a Slovenska dodávaných na náš trh. Sýr obsahuje vysoký podíl bílkovin, neobsahuje žádné přídatné látky.

Původ surovin:

mléko ČR;
smetana ČR;
jedlá sůl EU.

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803311517
Typ baleníplastový kelímek
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Obrázky
JČ cottage
Složení
mléko70 %
smetana20 %
mlékařské kultury
jedlá sůl
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
497 kJ / 100g
118.7 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky7.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.6 g/100g
Sacharidy3.0 g/100g
z toho cukry3.0 g/100g
Bílkoviny11.0 g/100g
Sůl0.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: sýrové zrno obalené ve smetaně;
barva bílá: až smetanově krémová

Vůně a chuť

chuť a vůně: čistá, jemně mléčně nakyslá

Konzistence

sýr – jemný, hrudkovitý;
smetana – tekutá, postupně houstnoucí přirozeným prokysáním

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
použití výhradně nezakysané vychlazené smetany;
obsah sušiny min. 21 %;
výrobek neobsahuje žádné přídatné látky.

 

Režim jakosti Q CZ povolení č.j.: 28783/2018-MZE-17210.

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → míchání sýrového zrna se smetanou → plnění do obalů → skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny: 21 %;
Obsah tuku: min. 5 %.
Mikrobiolog. požadavky:
Listeria monocytogenes neg/25 g;
Escherichia coli < 100 KTJ/g;
Koagulázopozit. stafylokoky < 100 KTJ.

Uživatel
Vytvořeno31.01.2019 11:10:25
VytvořilDana Gabrovská
Změněno31.01.2019 11:10:25
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený