Tisk

Jihočeské tradiční pomazánkové křen 150 g

NázevHodnota
Cechovní normaTradiční pomazánkové – ochucené
Číslo cechovní normy2017-07-18-0308
Číslo výrobku2017-07-18-0308/0920
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - máslo mlékárenské, roztíratelné mléčné tuky, koncentráty mléčného tuku - mléčné pomazánky
Charakteristika výrobku

křenová pasta ( křen 75 %, ocet, řepkový olej, jedlá sůl, sladidlo sacharin

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 50, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803442860
Typ baleníplastový kelímek s platovým víčkem
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Tradiční pomazánkové křen
Složení
smetana100 %
sušené podmáslí
sušené mléko
křenová pasta7 %
bramborový škrob
jedlá sůl
smetanová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1340 kJ / 100g
320.04 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky31.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny20.8 g/100g
Sacharidy6.7 g/100g
z toho cukry5.4 g/100g
Bílkoviny3.5 g/100g
Sůl0.8 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
polyalkoholy
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: přirozeně bílá až krémově žlutá

Vůně a chuť

smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná, s chutí křenu

Konzistence

stejnorodá, roztíratelná, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

– unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany;
– neobsahuje konzervanty, želatinu, emulgátory na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem;
– mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou

Technologický postup

Příprava směsi smetany a sušených surovin ( pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury→ fermentace → přídavek škrobu, soli a ochucující složky → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.04.2018 13:08:06
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.04.2018 13:08:06
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený