Tisk

Jihočeské tradiční pomazánkové bez příchuti 150 g

NázevHodnota
Cechovní normaTradiční pomazánkové – neochucené
Číslo cechovní normy2015-12-22-0105
Číslo výrobku2015-12-22-0105/0754
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - máslo mlékárenské, roztíratelné mléčné tuky, koncentráty mléčného tuku - mléčné pomazánky
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 50, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803441160
Typ baleníplastový kelímek s platovým víčkem
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
POmazánkové tradiční bez příchuti
Složení
smetana100 %
sušené podmáslí
sušené mléko
bramborový škrob
jedlá sůl
smetanová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1320 kJ / 100g
315.26 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky31 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny21 g/100g
Sacharidy6.2 g/100g
z toho cukry5.4 g/100g
Bílkoviny4.0 g/100g
Sůl0.7 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
mononenasycené mastné kyseliny (monoenové mastné kyseliny)
polyalkoholy
polynenasycené mastné kyseliny (polyenové mastné kyseliny)
škrob
vláknina
Senzorické požadavky
Vzhled

přirozeně bílá až krémově žlutá

Vůně a chuť

čistá, smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná

Konzistence

stejnorodá, roztíratelná, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

– mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“;
– nepřítomnost žádných přídatných látek (barviva, emulgátory, konzervanty, stabilizátory, zahušťovadla);
– unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany;
– neobsahuje želatinu, emulgátory a konzervační látky na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem.

Technologický postup

Příprava směsi smetany a sušených surovin ( pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury→ fermentace → přídavek škrobu a soli → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno05.01.2018 12:28:02
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.01.2018 12:28:02
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený