Tisk
Jihočeská zakysaná smetana 18 %
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Mléčné krémy a dezerty bez tepelného ošetření před plněním (čerstvé) |
Číslo cechovní normy | 2016-09-06-0128 |
Číslo výrobku | 2016-09-06-0128/0634 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - zakysaná smetana |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | MADETA a.s. Rudolfovská 246/83 370 01, České Budějovice Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8593803141343 |
Typ balení | PE kelímek/ALU víčko |
Velikost balení | 180 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobcho |
Složení | |
smetana | |
smetanová kultura | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
783 kJ / 100g | |
187.01 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 18 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 12 g/100g | Sacharidy | 3.8 g/100g | z toho cukry | 3.8 g/100g | Bílkoviny | 3.1 g/100g | Sůl | 0.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | bílá až smetanově bílá |
Vůně a chuť | jemně mléčně kyselá, bez cizích příchutí |
Konzistence | jemně krémovitá, hladká |
Nadstandardní parametry | surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko; |
Technologický postup | Příprava smetany ( pasterace a vychlazení před fermentací) → přídavek smetanové kultury→fermentace |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 19.12.2018 10:39:05 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 19.12.2018 10:39:05 |
Ocenění a značky kvality | |
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |