Tisk

Jihočeská zakysaná smetana 18 %

NázevHodnota
Cechovní normaMléčné krémy a dezerty bez tepelného ošetření před plněním (čerstvé)
Číslo cechovní normy2016-09-06-0128
Číslo výrobku2016-09-06-0128/0634
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - zakysaná smetana
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803141343
Typ baleníPE kelímek/ALU víčko
Velikost balení180 g
Způsob distribuce výrobkumaloobcho
Složení
smetana
smetanová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
783 kJ / 100g
187.01 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky18 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny12 g/100g
Sacharidy3.8 g/100g
z toho cukry3.8 g/100g
Bílkoviny3.1 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

bílá až smetanově bílá

Vůně a chuť

jemně mléčně kyselá, bez cizích příchutí
a pachů

Konzistence

jemně krémovitá, hladká
přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka,
mírné uvolnění syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
bez tepelného ošetření finálního produktu;
smetana neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu ani přidané mléčné bílkoviny.
Požadované konzistence je dosaženo výhradně pomocí speciální smetanové kultury

Technologický postup

Příprava smetany ( pasterace a vychlazení před fermentací) → přídavek smetanové kultury→fermentace
v řízených podmínkách→úprava konzistence
homogenizací→plnění do obalů→skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno19.12.2018 10:39:05
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.12.2018 10:39:05
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený