Tisk

Jihočeská zakysaná smetana 15 %

NázevHodnota
Cechovní normaMléčné krémy a dezerty bez tepelného ošetření před plněním (čerstvé)
Číslo cechovní normy2016-09-06-0128
Číslo výrobku2016-09-06-0128/0633
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - zakysaná smetana
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803141138
Typ baleníplastový kelímek
Velikost balení200 g
Složení
smetana
smetanová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
709 kJ / 100g
169.33 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy3.8 g/100g
z toho cukry3.4 g/100g
Bílkoviny3.1 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva bílá až smetanově bílá

Vůně a chuť

jemně mléčně kyselá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

jemně krémovitá, hladká
přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka,
mírné uvolnění syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
bez tepelného ošetření finálního produktu;
smetana neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu ani přidané mléčné bílkoviny.
Požadované konzistence je dosaženo výhradně pomocí speciální smetanové kultury.
Výrobek obsahuje na konci trvanlivosti min. 10 na 6 živých mikroorganismů na 1 gram.

Technologický postup

Příprava smetany ( pasterace a vychlazení před fermentací) → přídavek smetanové kultury→fermentace v řízených podmínkách→úprava konzistence
homogenizací→plnění do obalů→skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno19.12.2018 10:37:36
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.12.2018 10:37:36
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený