Tisk

Jihočeská zakysaná smetana 15 % s nízkým obsahem laktózy

NázevHodnota
Cechovní normaMléčné krémy a dezerty bez tepelného ošetření před plněním (čerstvé)
Číslo cechovní normy2016-09-06-0128
Číslo výrobku2016-09-06-0128/0635
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - zakysaná smetana
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803141373
Typ baleníPE kelímek/ALU víčko
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
smetana
smetanová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
709 kJ / 100g
169.33 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy3.8 g/100g
z toho cukry3.8 g/100g
Bílkoviny3.1 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

bílá až smetanově bílá

přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka,
mírné uvolnění syrovátky není na závadu
Laktóza byla šetrným způsobem rozložena na glukózu a galaktózu. Enzym laktáza je v konečném výrobku inaktivován.

Vůně a chuť

jemně mléčně kyselá, mírně nasládlá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

jemně krémovitá, hladká přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka,
mírné uvolnění syrovátky není na závadu.
Laktóza byla šetrným způsobem rozložena na glukózu a galaktózu. Enzym laktáza je v konečném výrobku inaktivován.

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
bez tepelného ošetření finálního produktu;
smetana neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu ani přidané mléčné bílkoviny.
Požadované konzistence je dosaženo výhradně pomocí speciální smetanové kultury

Technologický postup

Příprava smetany ( pasterace a vychlazení před fermentací) → přídavek smetanové kultury a enzymu laktázy→fermentace v řízených podmínkách→úprava konzistence homogenizací→plnění do obalů→skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno08.06.2018 09:34:29
VytvořilDana Gabrovská
Změněno08.06.2018 09:34:29
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený