Tisk

Jihočeský zákys natur 1,5 %

NázevHodnota
Cechovní normaKysané mléko, smetanový zákys
Číslo cechovní normy2017-06-21-0302
Číslo výrobku2017-06-21-0302/1171
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem
Charakteristika výrobku

Kysaný mléčný výrobek

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 50, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803133782
Typ baleníkartonový obal elopak
Velikost balení450 ml
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
16722_JČ zákys natur
Složení
mléko
mlékařská kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
189 kJ / 100g
45.14 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.0 g/100g
Sacharidy4.5 g/100g
z toho cukry4.5 g/100g
Bílkoviny3.4 g/100g
Sůl0.07 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

přirozeně mléčně bílá

Vůně a chuť

jemně mléčně kyselá, bez cizích příchutí
a pachů, typická po použité kultuře

Konzistence

stejnorodá, hladká, krémově tekutá

Nadstandardní parametry
  • mléko je vyrobeno ze syrového mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko;
  • výrobek neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu, přidané mléčné bílkoviny;
  • mlékařská kultura obsahuje Lactobacillus acidophilus a Streptococcus thermophilus;
  • výrobek obsahuje na konci trvanlivosti min. 10 na šestou živých mikroorganismů na 1 gram.
Technologický postup

Příprava mléka ( pasterace a vychlazení před fermentací) → přídavek mlékařské kultury→fermentace
v řízených podmínkách→plnění do kartonklů→skladování před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno24.10.2018 08:06:27
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.10.2018 08:06:27
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený