Tisk

Jihočeská zakysaná lehká 8 % – kysaný mléčný výrobek

NázevHodnota
Cechovní normaMléčné krémy a dezerty bez tepelného ošetření před plněním (čerstvé)
Číslo cechovní normy2016-09-06-0128
Číslo výrobku2016-09-06-0128/0628
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - zakysaná smetana
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803141305
Typ baleníplastový kelímek
Velikost balení180 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
smetanová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
479 kJ / 100g
114.4 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky9.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.3 g/100g
Sacharidy4.4 g/100g
z toho cukry4.4 g/100g
Bílkoviny3.1 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

bílá až smetanově bílá

Vůně a chuť

jemně mléčně kyselá, bez cizích příchutí
a pachů

Konzistence

jemně krémovitá, hladká
přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka,
mírné uvolnění syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry
  • surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
  • bez tepelného ošetření finálního produktu;
  • mléčná složka neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu ani přidané mléčné bílkoviny;
  • požadované konzistence je dosaženo výhradně pomocí speciální smetanové kultury.
Technologický postup

Příprava mléka ( pasterace a vychlazení před fermentací) → přídavek smetanové kultury→fermentace
v řízených podmínkách→úprava konzistence
homogenizací→plnění do obalů→skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno19.12.2018 10:34:12
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.12.2018 10:34:12
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg