Tisk

Jihočeská Niva 50 % – porce 110 g

NázevHodnota
Cechovní normaSýr s plísní uvnitř hmoty (s různými obsahy tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0094
Číslo výrobku2015-12-22-0094/3731
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry plísňové
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 50, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803336343
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení110 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
JIhočeská niva 50% porce 110g
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1457 kJ / 100g
347.98 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky29 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny19 g/100g
Sacharidy0.6 g/100g
z toho cukry0.6 g/100g
Bílkoviny22 g/100g
Sůl3.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: tvar výseče z bochníku;
barva: smetanová až krémová se zeleným nebo modrozeleným porostem plísně v těstě

Vůně a chuť

chuť a vůně: charakteristická po ušlechtilé plísni

Konzistence

jemná, drobivě roztíratelná

Nadstandardní parametry

– mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“
– obsahu sušiny min. 51 %,
– bez konzervačních látek, bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti, bez aromat
– samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný)
– minimální doba zrání 3 týdny

Technologický postup

Příprava sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapávání → solení → zrání → mytí povrchů → porcování → balení → expedice

Uživatel
Vytvořeno10.10.2017 15:39:10
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.10.2017 15:39:10
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný