Tisk

Lahůdka – zahradní jahody – bez laktózy

NázevHodnota
Cechovní normaMléčné krémy a dezerty bez tepelného ošetření před plněním (čerstvé)
Číslo cechovní normy2016-09-06-0128
Číslo výrobku2016-09-06-0128/1249
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetanovo-tvarohové krémy
Charakteristika výrobku

Mléčný výrobek bez laktózy

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803148717
Typ baleníKelímek (plastový s papírovým přebalem) o hmotnosti 130 g
Velikost balení130 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Lahůdka bez laktózy
Složení
smetana81.5 %
jahodová složka (cukr, jahody 44 %, glukózo-fruktózový sirup, voda, koncentrát z černé mrkve, přírodní aroma, kyselina citrónová)18 %
mlékařská kultura
enzym laktáza
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
767 kJ / 100g
183.19 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky13 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9 g/100g
Sacharidy14 g/100g
z toho cukry13 g/100g
Bílkoviny2.8 g/100g
Sůl0.10 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: smetanová hmota podložená jahodovou složkou obsahující;
barva: smetanová hmota – bílá až smetanová

Vůně a chuť

chuť a vůně: jemná smetanová, po zamíchání po jahodové složce

Konzistence

jemně krémovitá,
přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
bez tepelného ošetření finálního produktu;
základní mléčná hmota neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu
ochucující složka neobsahuje barviva a regulátory kyselosti

Technologický postup

Příprava delaktózované zakysané smetany → plnění do spotřebitelských obalů s předdávkováním čokoládové složky na dno kelímků → vychlazení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah laktózy méně než než 0,01 g/100 g.

Uživatel
Vytvořeno18.04.2019 10:02:10
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.04.2019 10:02:10
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený