Tisk

Lahůdka zahradní jahody

NázevHodnota
Cechovní normaMléčné krémy a dezerty bez tepelného ošetření před plněním (čerstvé)
Číslo cechovní normy2016-09-06-0128
Číslo výrobku2016-09-06-0128/0671
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetanovo-tvarohové krémy
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803148151
Typ baleníKelímek (plastový s papírovým přebalem) o hmotnosti 130 g
Velikost balení130 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Lahůdka_jahoda
Složení
smetana81.5 %
jahodová složka ( cukr, jahody 44 %, barvicí koncentrát z černé mrkve, přírodní aroma, citronový koncentrát)18 %
mlékařská kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
649 kJ / 100g
155 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky9.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.3 g/100g
Sacharidy15 g/100g
z toho cukry14 g/100g
Bílkoviny2.5 g/100g
Sůl0.10 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: smetanová hmota podložená jahodovou složkou obsahující kousky oříšků;
barva: smetanová hmota – bílá až smetanová

Vůně a chuť

chuť a vůně: jemná smetanová, po zamíchání po jahodové složce

Konzistence

jemně krémovitá,
přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
bez tepelného ošetření finálního produktu;
základní mléčná hmota neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu
ochucující složka neobsahuje barviva a regulátory kyselosti

Technologický postup

Příprava zakysané smetany → plnění do spotřebitelských obalů s předdávkováním čokoládové složky na dno kelímků → vychlazení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno17.06.2020 16:37:59
VytvořilDana Gabrovská
Změněno17.06.2020 16:37:59
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený