Tisk

Jihočeská lahůdka – čokoláda a oříšky

NázevHodnota
Cechovní normaMléčné krémy a dezerty bez tepelného ošetření před plněním (čerstvé)
Číslo cechovní normy2016-09-06-0128
Číslo výrobku2016-09-06-0128/0669
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetanovo-tvarohové krémy
Charakteristika výrobku

složení: 81,5 % smetany, 18 % čokoládové složky (cukr, voda, glukózo-fruktózový sirup, kakao), lísk. oříšek 4,5 %, čokoláda 0,8 % (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo),
emulgátor (slunečnicový lecitin, přírodní vanilkové aroma), citronový koncentrát, přírodní aroma, mlékařská kultura

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803148168
Typ baleníKelímek (plastový s papírovým přebalem) o hmotnosti 130 g
Velikost balení130 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
lahůdka_lískový_oříšek
Složení
smetana81.5 %
čokoládová složka18 %
lískový oříšek4.5 %
čokoláda0.8 %
emulgátor (slunečnicový lecithin, přírodní vanilkové aroma)18 %
citronový koncentrát
přírodní aroma
mlékařská kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
767 kJ / 100g
183.19 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky13 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9 g/100g
Sacharidy14 g/100g
z toho cukry13 g/100g
Bílkoviny2.8 g/100g
Sůl0.10 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: smetanová hmota podložená čokoládovou složkou obsahující kousky oříšků;
barva: smetanová hmota – bílá až smetanová

Vůně a chuť

chuť a vůně: jemná smetanová, po zamíchání po čokoládové složce s oříšky

Konzistence

jemně krémovitá,
přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
bez tepelného ošetření finálního produktu;
základní mléčná hmota neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu
ochucující složka neobsahuje barviva a regulátory kyselosti

Technologický postup

Příprava zakysané smetany → plnění do spotřebitelských obalů s předdávkováním čokoládové složky na dno kelímků → vychlazení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno19.12.2018 10:44:35
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.12.2018 10:44:35
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě