Tisk

Jelení kýta bez kosti

NázevHodnota
Cechovní normaJelen evropský, Jelen sika, Muflon, Daněk, Srnec - dělená vysoká zvěřina čerstvá a hluboce zmrazená
Číslo cechovní normy2020-06-16-0476
Číslo výrobku2020-06-16-0476/2243
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - zvěřina
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Gril servis s.r.o.
Kolodějská 14
25084, Sibřina- Stupice
Česká republika
Definice balení
EAN kód2919893018703
Typ balenívakuově balené
Velikost balení2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
jelení maso100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
469 kcal / 100g
1963.7 kJ / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny20 g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled – bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin; bez roztříštěných kostí či potrhané svaloviny způsobených střelou.
Barva – jednotná barva typická pro zvěřinové maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.

Vůně a chuť

tmavé maso s chutí a vůni po zvěřině

Konzistence

Konzistence – pružná textura zvěřinového masa.

Nadstandardní parametry

Maso pochází z dobře zmasilých kusů.
Povrch masa je bez fyzikálních nečistot, chlupů a štětin.
Maso je vvbaveno „lístkem o původu zvěře“.
Ulovený kus je označen nesnímatelnou plombou a číslo plomby je uvedeno na doprovázejícím lístku o původu zvěře.
Plomba je po zpracování uloveného těla uchovávána jeden rok po skončení údržnosti
Maso nabízíme v kuchyňské úpravě .

Technologický postup

řez se vede v řase předkolenní, po svalovině předkýtí směrem k hrbolu kosti kyčelní. Ve výši kyčelního kloubu, v úrovni spodního okraje spony pánevní, se kolmo na svalovinu nařízne svíčková včetně palce svíčkové, který se tvaruje podélně tak, že jeho délka nepřesahuje po opracování svíčkové její šířku. Po křídle kosti kyčelní bez narušení celistvosti svíčkové, palce svíčkové a svalů předkýtí se uvolní svíčková až k prvnímu obratlu bedernímu. Řezem nebo sekem mezi posledním obratlem bederním a kostí křížovou uvolníme kýtu od nízkého roštěnce.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.07.2020 19:00:35
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.07.2020 19:00:35
Procesní stav
Procesní stavSchválený