Tisk

Jelítkový prejt 500 g Pikok

NázevHodnota
Cechovní normaJelítka / Jelítkový prejt
Číslo cechovní normy2017-08-22-0335
Číslo výrobku2017-08-22-0335/1140
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, 140 00 Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód20275242
Typ balenítechnologický obal
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso50 %
vařené ječné kroupy26 %
vepřová krev15 %
vepřové kůže
vývar (pitná voda, jedlá sůl, vepřové maso)
strouhanka (pšeničná mouka, voda, jedlá sůl)
vepřové střevo
jedlá sůl
restovaná cibule
česnek
kmín mletý
pepř černý mletý
nové koření mleté
majoránka
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
840 kJ / 100g
200.62 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky14.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.2 g/100g
Sacharidy8.4 g/100g
z toho cukry0.8 g/100g
Bílkoviny11.0 g/100g
Sůl1.65 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování výrobek je na řezu tmavé barvy po použité krvi. Kroupy v kroupových jelítkách si zachovávají světlou barvu. Obsah je středně jemně vypracován s patrným zrněním masa. Tuk je vázán použitými surovinami. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled povrch je tmavý. Jelítka jsou pravidelného plného tvaru.

Vůně a chuť

Chuť – typicky lahodná po čerstvých vařených surovinách a ochucovacích složkách, přiměřeně slaná a kořeněná.

Vůně příjemná po vařeném mase a použitém koření

Konzistence

ve studeném stavu měkká až mírně tuhá, v ohřátém stavu kašovitá

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa,
  • pro jelítka přírodní střevo uzavírané špejlemi,
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů (v případě prejtu závisí na individuálním postupu výrobce), tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal:

  • pro jelítka přírodní střevo uzavírané špejlemi
  • pro prejt se nestanovuje
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno19.09.2018 07:15:02
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.09.2018 07:15:02
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený