Tisk

Jaternice špejlované cca 1 kg

NázevHodnota
Cechovní normaJaternice / Jaternicový prejt
Číslo cechovní normy2017-08-22-0336
Číslo výrobku2017-08-22-0336/1922
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód295679
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso50 %
vepřové kůže
vývar (pitná voda, jedlá sůl, vepřové maso)
vepřová játra9 %
strouhanka (pšeničná mouka, droždí, jedlá sůl s jódem)
vepřové střevo
česnek
jedlá sůl
koření
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1086 kJ / 100g
259.37 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky19.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.7 g/100g
Sacharidy5.2 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny18 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je naražený do vepřového střeva, klipsován. Pod obalem vystupují tmavší a světlejší části suroviny šedé barvy. Na řezu je patrná mozaika tvořena částicemi masa šedé barvy, tuku, kůží a koření.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je typická pro daný výrobek a po použitém koření.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa (50%);
Bez SOM a drůbežího SOM;
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovin.

Technologický postup

Surovinu přemeleme na řezačce, následně v míchačce promícháme se všemi přísadami. Narážíme na narážce do umělohmotných obalů a jednotlivé kusy oddělíme klipsováním. Výrobek tepelně opracujeme vařením a vychladíme.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.10.2019 07:42:45
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.10.2019 07:42:45
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený